Assemblea 01-02-2022


 

ACTA DE L’ASSEMBLEA DEL 01 DE FEBRER DE 2022

 

Punt de trobada

Horaris tallers:

  • Crochet i bijuteria: Dimarts 16:00 a 17:30 a la segona planta porta 3
  • Manualitats: Dimarts 17:30 a 19:00 a la segona planta porta 3
  • Guitarra: dimecres de 15 a 16h a la Sala de Punt de Trobada
  • Anglès: Dimarts 12:00 a 13:00 a la sala de Punt de trobada

Per a participar-hi cal que t’inscriguis puntdetrobada.arep@gmail.com o bé contactar amb alguna persona representant del punt de trobada.

El correu de contacte és: puntdetrobada.arep@gmail.com

 

Temes Consell de Participació

Propostes i suggeriments

Si teniu qualsevol idea o suggeriment podeu contactar amb la Montse Galdón, Sacra Mateos i Neus Amaya o bé deixar-ho per escrit a bústia que trobareu a l’entrada de la segona planta, ja sigui d’aquest grup concret o bé de qualsevol tema en general. Es mantindrà la teva confidencialitat.

El correu de contacte és: consellparticipacio.src@gmail.com també ho pots deixar per escrit a la bústia de la segona planta

Novetat!!!

Primer dijous de cada mes d’11.30 a 12.30h: despatx 1 de la segons planta hi hauran les representants del Consell per a recollir idees, suggeriments, ...

 

Consell de Participació

  • Es  proposa fer un cavi en el nom d’educador/a, ja que consideren que el terme infantilitza les persones usuàries (es proposa, professionals, formadors/es, etc.)
  • Es demana que es respecti les mesures COVID, l’ús correcte de les mascaretes, respectar les distàncies de seguretat, etc. Es considera que es una feina de tots/es.
  • Es canvia el terme “alta” per “comiat” del grup d’acompanyament a l’alta, quedant com a Grup de Comiat.
  • Es proposa que la llum del WC duri més i que es posi un cartell per que es mantingui en bon estat.
  • Es proposa fer una revisió de les persones susceptibles de fer ús de l’ascensor i facilitar la informació per que ho comuniquin als professionals.
  • Es proposa fer un grup d’homes, on puguin parlar de les seves experiències i tenir un espai segur.
  • Es farà un cartell que recordi a les persones ateses l’atenció del consell de participació i es proposa un calendari al taulell informatiu.
  • S’han de convocar noves eleccions al consell participatiu. I es demana que hi hagi una llista amb persones substitutes, per col·laborar quan els/les titulars, tinguin dificultats per portar a terme les seves tasques.

 

Programa d’esports

Es faran diferents activitats esportives (petanca, ping pong, bàsquet, caminades...) Recordeu que en aquest programa podeu participar en les sessions on es facin activitats que us agradin, no cal assistir a totes les sessions. Trobareu la programació trimestral del programa al taulell de l’entrada de la segona planta. Els tècnics que realitzen el programa son l’Óscar i la Ruth.

 

Qüestions tractades

La Neus planteja la sensació de falta d’implicació (apatia, desmotivació, ...) de les persones ateses. L’Esther també detecta passivitat en relació a la vinculació però també s’apunta a la manera de ser de cadascú.

S’apunta la possibilitat de fer activitats conjuntes que promoguin el vincle i contacte entre les persones (anar al cinema, prendre alguna cosa, sortides de tot el dia,...). Es proposa parlar-ho als diferents Parlem, per tal que la resta de persones usuàries estiguin assabentades. Es considera que les persones ateses necessiten temps per gestionar-se. En Jose Luis s’encarrega de posar un full al taulell d’informació amb les diferents propostes, el dia i la persona de contacte.

També es proposa poder desenvolupar un Grup d’Ajuda Mútua de persones ateses del SRC (després poder valorar la possibilitat de fer-lo transversal).

Acordem que en els grups de Parlem es pugui parlar sobre els motius de la implicació més passiva de les persones ateses i posar-ho en comú la propera setmana i veure quines accions podem dur a terme.

Consideracions als parlem:

  • Es necessita suport per a fer-ho.
  • La COVID no ajuda.
  • La implicació suposa un esforç.
  • Dificultat per fer activitats fora d’horari de programes d’SRC.

 

Portes Obertes

S’està preparant la comissió de portes, si estàs interessat/da en participar-hi per organitzar la jornada pots contactar amb la Carla del Amo.

Es considera que les famílies haurien de ser més presents en el projecte vital de les persones ateses.

 

Jocs Florals

El 21 de Febrer es farà la difusió dels Jocs Florals. L’últim dia d’entrega de les poesies serà el 12 d’Abril. L’entrega de premis serà el 29 d’Abril.

Qualsevol persona que vulgui participar als Jocs, ha d’entregar la seva obra a recepció o enviar-la al correu del Punt de Trobada, amb el seu nom o pseudònim. Poden haver-hi modificacions al programa.

 

Shiatsu

Una persona que està formada en aquesta disciplina s’ofereix com a voluntari per a fer sessions gratuïtes de massatge japonès. No cal despullar-se, només cal portar roba còmode (els peus sense mitjons). Es realitza amb la força del cos de la persona descontracturant a la persona en qüestió, prèviament hi ha una estona de conversa per a saber quin són els punts de dolor, estat d’ànim,...

 

RECORDEU!!

AL TAULELL QUE HI HA A L’ENTRADA DE LA SEGONA PLANTA HI TROBAREU L’ACTA IMPRESSA AMB TOTA LA INFORMACIÓ

 

 

 

Comentaris