Assemblea 12-03-2021

 

 

 

ACTA 9 de Març de 2021

-          Punt de trobada:

·         Es mantenen els tallers de bijuteria, manualitats, anglès i guitarra amb el mateix horari

·         El taller d’electrònica continua pendent d’horari

·         Tertúlia literària d’Hector Llardas: sala punt de trobada el dv. 12 de Març d’11 a 12h. A l’acabar hi ha un pica pica (cadascú tindrà el seu got i el seu plat propi). Cal avisar a la Sílvia vila de l’assistència ja que l’aforament és limitat

Els representants del punt de trobada són: Eduard Miró, Fernando Martínez, Alberto Narbón i Imma Curto. Per a qualsevol tema a tractar podeu posar-vos en contacte amb ells

 

·         NOVETAT!! Concurs Jocs Florals

Pots presentar la teva poesia en català o en castellà (màxim 1 pàgina)

Indica el teu nom o pseudònim i telèfon

L’entrega s’ha de fer a la recepció del passeig Maragall o a la següent direcció de correu electrònic: puntdetrobada.arep@gmail.com

La data límit és el 16 d’Abril de 2021

Entrega de premis: 23 d’Abril a les 12h a la seu de l’Associació Arep per la Salut Mental

 

-          Sorteig de llibres Biblioteca “La pera”

Per participar s’ha de recollir i entregar una fitxa participativa a la Biblioteca “LaPera” entre els dies 6 d’Abril i 4 de Juny. En la fitxa cal apuntar el llibre que has llegit i perquè el recomanaries (horari: de 9h a 18h).

Entrega de premis: 11 de Juny de 2021 (soterrani)

-          Campanya: Jo tampoc estic bé

Obertament vol reivindicar la necessitat de demanar ajuda en un context en què s’han disparat els casos de depressió o ansietat i per això llança la Campanya ‘Jo tampoc estic bé’, que vol trencar els  estigmes en salut mental.

https://www.social.cat/noticia/13891/jo-tampoc-estic-be-la-campanya-que-vol-trencar-els-estigmes-en-salut-mental

 

-          Activitats 8 de Març districte de Sant Andreu (Dia Internacional de la Dona)

En el llibret veureu programades espectacles, taules rodones ,xerrades i conferencies  vídeos i entrevistes testimonials de dones , concert, cicles i exposicions, en format virtual i presencial sempre seguint les indicacions establertes pel PROCICAT , que han organitzat les entitats del Consell de les dones, serveis, Barcelona Activa  i equipaments del Districte i de ciutat .

Recordem que l' acte central es realitzarà a l'Espai Josep Bota , el proper 11 de març de format presencial. Si hi ha algú interessat en assistir a algun esdeveniment pot contactar amb el seu referent qui li facilitarà la gestió.

Els esdeveniments estan recollits al llibret explicatiu que deixarem a la segona planta imprès. Si hi ha algú que vol que se li enviï per correu, només ha de sol·licitar-ho.

 

-          Represa de nous programes:

Programes a la biblioteca Torre Llobeta: es demana si les persones ateses veurien bé reprendre algun programa en l’espai comunitari. Les persones representants ho exposaran als seus parlems.

 

-           Introducció als drets de ciutadania en Salut Mental

Formació en primera persona que es basa en la Convenció sobre els Drets de les Persones amb discapacitat (CDPD), de les Nacions Unides. Pretén afavorir la reflexió sobre la importància del reconeixement i el respecte dels drets humans per al col·lectiu de les persones amb discapacitat psicosocial per a promoure la seva inclusió a la comunitat i ple exercici de la seva ciutadania.

Està dirigit tant a tècnics com a persones ateses. En el següent enllaç hi ha més informació:

https://cursos.activament.org/es/curso/introduccion-derechos-ciudadania-salud-mental/

 

-          Festival Brain Film Fest

Es tracta d’una nova edició del BFF (Brain Film Fest) que es celebrarà els propers 18, 19 i 20 de Març de 2021 al CCCB. Centre de Cultura Contemporània (c/ Montalegre, 5 Barcelona)

El seu objectiu és reunir propostes de cinema internacional, debats, tallers, xerrades i activitats divulgatives per obrir una reflexió sobre la salut mental, la seva fragilitat i els seus reptes. El Festival s'emmarca en la Brain Awareness Week, la campanya mundial per a augmentar la consciència pública sobre el progrés i els beneficis de la recerca del cervell, que té lloc aquesta mateixa setmana (del 15 al 21 de març).

La proposta per aquest any que fa el BFF per aquest any és una mirada multidimensional al cervell i l’impacte psicològic de la present situació de la pandèmia per poder donar resposta a les possibles seqüeles psicològiques i psíquiques de les experiències viscudes. En aquesta edició es projectaran 9 films relacionats amb la ment i el cervell.

El Brain Film Fest està impulsat per la Fundació Pasqual Maragall, en col·laboració amb la Fundació Alzheimer i la productora Minimal Films.

Per a més informació: https://brainfilmfest.com/es/home-2 i també trobareu la informació impresa a la segona planta

 

-          Consell de Participació

Ahir es va fer una reunió per mantenir els temes que es van portar al consell de participació actius:

S’ha iniciat un grup de treball per a plantejar 2 nous grups; un de benvinguda i un altre d’alta. La reunió està prevista per: 29 de Març a les 11h (segons planta). Demanem que les persones que estiguin disposades a participar aportant el seu punt de vista hi assisteixin, qui hi està interessat?

Es va decidir que el Consell de Participació (de les persones ateses) es reuniria de forma mensual. És important tenir present a les persones (Consol, Sacara, Neus i Montse) com a representants de les persones ateses per fer arribar idees propostes, suggeriments, millores,...

Comentaris