Bon dia xefs!
Avui us portem dues receptes que contenen com a ingredient base els cigrons.
Aquests
plats són ideals en qualsevol època de l'any. Com sabeu els llegums són molt
importants en la nostra alimentació i per això han d'estar presents cada
setmana, de fet sempre s'ha d'incloure 2 o 3 racions al nostre menú setmanal.
Una bona opció, lleugera i ràpida, és fer amanides, que admeten moltes
variacions.
A més si mengeu fora de casa, els llegums són ideals per portar-les en tupper, aguanten de meravella el transport i a
l'hora de menjar les gaudireu moltíssim. Al final de tot us deixarem unes
curiositats respecte els cigrons.
Som-hi, posem-nos els davantals!
Amanida de cigrons i llagostins
Ingredients
400 g de cigrons cuits
250 g de llagostins crus (ja pelats)
200 g de fulles de ruca
30 g de pinyons
1 gra d'all
1 culleradeta de pebre vermell dolç
el suc d'1 llimona
sal
pebre
oli d'oliva verge extra
Preparació
1. Escalfem una paella i daurem els pinyons (sense afegir oli), seguidament
retirem i reservem.
2. A la mateixa paella posem un rajolí d'oli i el gra d'all.
3. Afegim els llagostins pelats, sal (poca quantitat), el pebre vermell i coem
a foc viu per 5-6 minuts, seguidament reservem.
4. A la mateixa paella, amb l'oli que va quedar dels llagostins, repassem els
cigrons per escalfar-los i que agafin el gust del marisc.
5. En un bol gran posem els cigrons, les fulles de ruca, els pinyons i els
llagostins.
6. En un altre recipient preparem la vinagreta amb l'oli, la llimona, sal i
pebre.
7. Finalment condimentem l'amanida i servim.
Hummus.
Avui us ensenyem a preparar hummus a casa, una recepta molt senzilla de fer i perfecta per compartir en una taula tant amb amics com en família, si es presenta algú a casa de sobte recordar-vos de l'hummus perquè es fa en cinc minuts.
Es tracta d'una elaboració tradicional de la cuina àrab i encara que s'ha posat molt de moda en els últims anys comentar-vos que ja es consumia a Espanya fa segles. En àrab, hummus significa simplement "cigró". És una forma genial de consumir llegums, tan importants per a petits i per a grans.
Ingredients
400 g de cigrons cuits
1 cullerada gran de Tahine (puré de sèsam).
Un cop obert guardar a la nevera
2 grans d'all
3 cullerades d'oli d'oliva verge extra
El suc d'una llimona
1 cullerada petita de comí en pols
1 cullerada petita de sal
Pebre vermell de la Vera (picant o dolç)
Llavors de sèsam
Preparació
1. Incorporem els ingredients:
Si utilitzem cigrons ja cuits de pot, els esbaldim molt bé sota l'aixeta
d'aigua freda fins que desaparegui l'escuma que fan, els escorrem i posem al
got de la batedora o en un bol ampli. Incorporem els grans d'all pelats, si són
grans poseu només un, una culleradeta de sal, una altra de comins mòlts, una
cullerada de pasta és sèsam i un raig d'oli d'oliva verge extra, unes tres
cullerades.
2. Triturem: Ho triturem tot molt bé amb la batedora, proveu-per si cal afegir
alguna cosa més i servim en un bol.
3. Amanim: Empolvorem amb una mica de pebre vermell, que si us agrada pot ser
picant, unes llavors de sèsam i una mica d'oli d'oliva verge extra.
Pots servir l'hummus acompanyat amb tires de verdures: albergínia, pastanaga,
pebrot ...
5
motius per a menjar plats i amanides amb cigrons
1. Són una gran font de proteïnes vegetals.
2. Contenen gran quantitat d'antioxidants (polifenols; fito nutrients,
vitamines A, B, C, D i K; betacarotè)
3. Gràcies al seu alt contingut de fibra, combaten l'estrenyiment i
disminueixen els problemes digestius
4. És ric en minerals com el ferro, fòsfor, magnesi, coure i zinc
5. Tenen una baixa aportació de calories però aporten molts nutrients i fibra,
per la qual cosa es poden menjar si es vol perdre pes, tenint en compte que les
calories les sumen els condiments que els afegim.
Animeu-vos a cuinar i a provar noves textures, gustos ... de ben segur que quedareu maravellats!!
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada