El racó dels xefs

 

 

Bon dia xefs!

Avui us portem dues receptes que contenen com a ingredient base els cigrons.

Aquests plats són ideals en qualsevol època de l'any. Com sabeu els llegums són molt importants en la nostra alimentació i per això han d'estar presents cada setmana, de fet sempre s'ha d'incloure 2 o 3 racions al nostre menú setmanal. Una bona opció, lleugera i ràpida, és fer amanides, que admeten moltes variacions.

A més si mengeu fora de casa, els llegums són ideals per portar-les en tupper, aguanten de meravella el transport i a l'hora de menjar les gaudireu moltíssim. Al final de tot us deixarem unes curiositats respecte els cigrons.


Som-hi, posem-nos els davantals!

 

Amanida de cigrons i llagostins


Ingredients
400 g de cigrons cuits
250 g de llagostins crus (ja pelats)
200 g de fulles de ruca
30 g de pinyons
1 gra d'all
1 culleradeta de pebre vermell dolç
el suc d'1 llimona
sal
pebre
oli d'oliva verge extra

Preparació
1. Escalfem una paella i daurem els pinyons (sense afegir oli), seguidament retirem i reservem.
2. A la mateixa paella posem un rajolí d'oli i el gra d'all.
3. Afegim els llagostins pelats, sal (poca quantitat), el pebre vermell i coem a foc viu per 5-6 minuts, seguidament reservem.
4. A la mateixa paella, amb l'oli que va quedar dels llagostins, repassem els cigrons per escalfar-los i que agafin el gust del marisc.
5. En un bol gran posem els cigrons, les fulles de ruca, els pinyons i els llagostins.
6. En un altre recipient preparem la vinagreta amb l'oli, la llimona, sal i pebre.
7. Finalment condimentem l'amanida i servim.

 

Hummus.

Avui us ensenyem a preparar hummus a casa, una recepta molt senzilla de fer i perfecta per compartir en una taula tant amb amics com en família, si es presenta algú a casa de sobte recordar-vos de l'hummus perquè es fa en cinc minuts.

Es tracta d'una elaboració tradicional de la cuina àrab i encara que s'ha posat molt de moda en els últims anys comentar-vos que ja es consumia a Espanya fa segles. En àrab, hummus significa simplement "cigró". És una forma genial de consumir llegums, tan importants per a petits i per a grans.

Ingredients

400 g de cigrons cuits
1 cullerada gran de Tahine (puré de sèsam). Un cop obert guardar a la nevera
2 grans d'all
3 cullerades d'oli d'oliva verge extra
El suc d'una llimona
1 cullerada petita de comí en pols
1 cullerada petita de sal
Pebre vermell de la Vera (picant o dolç)
Llavors de sèsam

Preparació

1. Incorporem els ingredients: Si utilitzem cigrons ja cuits de pot, els esbaldim molt bé sota l'aixeta d'aigua freda fins que desaparegui l'escuma que fan, els escorrem i posem al got de la batedora o en un bol ampli. Incorporem els grans d'all pelats, si són grans poseu només un, una culleradeta de sal, una altra de comins mòlts, una cullerada de pasta és sèsam i un raig d'oli d'oliva verge extra, unes tres cullerades.
2. Triturem: Ho triturem tot molt bé amb la batedora, proveu-per si cal afegir alguna cosa més i servim en un bol.
3. Amanim: Empolvorem amb una mica de pebre vermell, que si us agrada pot ser picant, unes llavors de sèsam i una mica d'oli d'oliva verge extra.
Pots servir l'hummus acompanyat amb tires de verdures: albergínia, pastanaga, pebrot ...

 

 

 

 

5 motius per a menjar plats i amanides amb cigrons

1. Són una gran font de proteïnes vegetals.
2. Contenen gran quantitat d'antioxidants (polifenols; fito nutrients, vitamines A, B, C, D i K; betacarotè)
3. Gràcies al seu alt contingut de fibra, combaten l'estrenyiment i disminueixen els problemes digestius
4. És ric en minerals com el ferro, fòsfor, magnesi, coure i zinc
5. Tenen una baixa aportació de calories però aporten molts nutrients i fibra, per la qual cosa es poden menjar si es vol perdre pes, tenint en compte que les calories les sumen els condiments que els afegim.

 

Animeu-vos a cuinar i a provar noves textures, gustos ... de ben segur que quedareu maravellats!!

 

Comentaris