Confinament saludable


Continuem amb la rutina!!!

Durant aquestes setmanes li hem donat molta importància al fet de portar una organització en el nostre dia a dia. Però per què és tant important?

1.        La rutina proporciona comoditat

Què passaria si haguéssim de decidir sobre cada aspecte de la nostra vida? Seria molt feixuc, no? Gràcies a las nostres costums ens alliberem d’estar contínuament prenent decisions sobre les coses més simples com rentar-nos les dents, on guardar les coses, com arribar a un lloc habitual....

Tal és l'assimilació que tenim d'aquestes regles, que de vegades oblidem que existeixen. No obstant això, aquí estan, ajudant-nos a viure de manera més còmoda.

 

2.        La rutina incrementa la nostra seguretat

És de bastant ajuda conèixer o intuir les conseqüències de les nostres accions. Les persones tenim unes quantes certeses absolutes en qüestions molt bàsiques. Sabem que necessitem menjar i beure per seguir vivint, que dormir ens ajuda a reposar energies, etc.I, a més, gràcies a les nostres costums, podem preveure el que passarà si fem o deixem de fer alguna cosa sense por d'equivocar-nos massa.

La seguretat de la rutina està molt lligada amb l'avantatge anterior, la comoditat.Perquè afortunadament no hem d'avaluar tot el temps les conseqüències de les nostres accions. Fem el que fem com ho fem, sense haver de donar-li moltes voltes.

 

3.        La rutina ajuda a organitzar el nostre temps

Els nostres hàbits i costums poden ajudar-nos (i ho fan) a gestionar-se millor.

Saber que les escoles obren sempre a la mateixa hora, que podem aconseguir sense problemes l'autobús de les vuit, que la ferreteria seguirà oberta quan sortim de treballar, etc.

Tot això és rutina i ens beneficia.

Què passaria si cadascú fes les tasques que ens afecten als altres únicament quan li donés la gana? T'imagines el caos?

Pel que fa al personal: podem estimar de manera aproximada el temps que requerim per acabar una cosa que fem sovint; calculem quant ens portarà cada tasca i distribuïm les activitats diàries amb certa eficiència.

 

4.        La rutina és beneficiosa per al nostre organisme

Seguint el punt anterior (la gestió de el temps), també podem fixar-nos en la incidència positiva de la rutina en la nostra salut.

Seguir un esquema definit de vida produeix benestar: dormir el temps que necessitem, menjar a determinades hores, comptar amb un temps d'oci, etc.

Sense arribar a una rigidesa extrema, ens cal una mica d'ordre al nostre dia, de certs hàbits saludables, si volem sentir-nos bé físicament.

A més, comporta beneficis psicològics a l'alliberar-nos (com deia el punt 1) de la presa de decisions contínua.

 

5.        La rutina permet aprendre

Al llarg de la nostra vida, importants habilitats que adquirim requereixen de pràctica (caminar, parlar, llegir, etc.). Sense que hi hagi organització, sense rutina, no podríem comptar amb elles.

En aquest cas, la rutina suposa una millor assimilació i el perfeccionament d'habilitats, ja siguin bàsiques o complexes. A major complexitat, més pràctica és requerida.

L'esforç de mantenir una rutina pel temps necessari sol ser recompensat. Dic sol ser perquè no sempre és així. Però posem-nos en el millor dels casos.

Per arribar a la nostra meta hem de cenyir-nos a una rutina. Suposa que vols: aprendre a tocar un instrument, parlar una altra llengua,

Només avançaràs si t'ho prens seriosament i mantens un ordre, llevat que siguis un prodigi de la naturalesa.

Una última reflexió: Afegir rutines a la nostra vida per fer-la més fàcil no està renyit amb ser creatius i amb fer canvis en la rutina de tant en tant.

 

Què us ha semblat?

 

La setmana passada us proposàvem fer un recull de les activitats que conformaven el vostre dia a dia per a tenir una visió global de com us organitzeu el temps i per a poder introduir canvis i potenciar allò que ja funciona. Com ho porteu?

Us animem a que ho feu!!!

















Comentaris