Confinament Saludable


La setmana anterior vam tractar el tema de la rutina i de la seva importància. Vam parlar del seu “l’esquelet” i com els pilars d’aquest serien el descans (son) i l’alimentació, necessitats que hem de cobrir i que haurien de tenir un horari fixe en el nostre dia a dia (recordeu l’entrada en la que parlàvem dels Cicles Circadians).

Avui continuarem observant el nostre dia a partir d’aquesta estructura bàsica. Primer de tot us demanem que us observeu durant uns dies i que anoteu en un paper de quina hora a quina hora esteu dormint i a quines hores esteu fent els àpats principals (esmorzar, dinar i sopar). També podeu apuntar aquelles activitats significatives que feu en el vostre dia a dia i que es repeteixen (per exemple: cuinar, dutxa, treure el gos a passejar, passeig...). I ja que estem....aquelles que són extres, és a dir, no les feu cada dia però són importants per a vosaltres. Aquest recull d’hores i activitats ha de ser el més real possible.

Què aconseguirem amb això? Tenir una visió en conjunt del nostre dia a dia i sobre això reflexionar sobre les rutines que ens funcionen o ens van bé i les que no.

Us deixem un exemple, però ho podeu fer com us vagi millor:

 

 

DILLUNS

DIMARTS

DIMECRES

DIJOUS

DIVENDRES

DISSABTE

DIUMENGE

A quina hora et lleves?

 

 

 

 

 

 

 

A quina hora esmorzes?

 

 

 

 

 

 

 

 

Activitats que fas durant el

MATÍ de (8 a 14h)

 

 

 

 

 

 

 

 

A quina hora dines?

 

 

 

 

 

 

 

 

Activitats que fas durant el

MIGDIA

De 14 a 17h

 

 

 

 

 

 

 

 

Activitats que fas durant la

TARDA

De 17 a 21h

 

 

 

 

 

 

 

 

A quina hora sopes?

 

 

 

 

 

 

 

 

Activitats que fas durant el VESPRE

De 21h a 24h

 

 

 

 

 

 

 

A quina hora vas a dormir?

 

 

 

 

 

 

 

 

Un cop fet això, mira el conjunt i pensa en quines coses no acaben de funcionar bé. Creus que està tot bé? Què milloraries? Què trobes a faltar?

Anima’t i si vols comentar alguna cosa que et sorprengui...fes-ho!!




Comentaris