La Finestra




Londres!!!

Avui toca passejar per Londres, pels seus barris i carrers…però també per la seva història…comencem?

Passejem una mica per la seva història? Us deixem uns vídeos

https://www.youtube.com/watch?v=B_oahM7v4PI - National Gegraphic - Història de Londres en 3 minuts

https://www.youtube.com/watch?v=MBR7BMb5FLI -  Documental Construyendo la ciudad

Passejem per les seves curiositats?

1.      Pots visitar el Gabinet de guerra de Winston Churchill

Al carrer King Charles Street pots visitar un museu i el búnquer secret amb les sales de gabinet de guerra. L'espai està dividit en diverses habitacions on es planificaven i decidien els moviments de la Gran Bretanya durant la Segona Guerra Mundial.

2.      Els guàrdies de la reina són veritables soldats de l'exèrcit britànic

Aquests guàrdies que es troben en una garita o de peu fora de el Palau de Buckingham i els seus voltants, no són una atracció turística ni hi són com un símbol o mer protocol, són soldats professionals que formen part de l'exèrcit britànic i que posseeixen armes de foc per defensar la família reial.

3.      Handel & Hendrix

Al número 23 del carrer Brook Street va viure Jimi Hendrix entre l'any 1968 i 1969. En el flat de a la banda, dos-cents anys abans, va viure el compositor George Frideric Handel. Avui dia les dues cases funcionen com a museu i pots visitar-les per separat o amb un bitllet conjunt.

4.      Big Ben no és el que penses

El nom de Big Ben no és el nom de l'rellotge, sinó de la campana que està dins de la famosa torre. La torre com a tal era oficialment cridada Clock Tower, però en l'any 2012, amb motiu de l'jubileu de diamant de la reina Isabel II va començar a cridar Elizabeth Tower.

5.      La casa de Sherlock Holmes

Al carrer Baker Street, hi ha una casa-museu dedicada a la memòria de l'personatge fictici Sherlock Holmes. La casa està ambientada en els seus relats i pots visitar-la cada dia.

6.      El edifici més alt de la Unió Europea

The Shard, inaugurat al juliol de l'any 2012, és l'edifici més alt de la Unió Europea. Té una altura de 309,6 metres i en la part superior hi ha un mirador a què pots pujar.

7.      Distingit passatger del London Underground

Mark Twain era un dels passatgers a bord de el viatge inaugural de la línia central de metro de Londres en 1900.

8.      Hi ha un cementiri de mascotes a Hyde Park

Va començar en 1881 quan un porter de l'Hyde Park anomenat Mr. Winbridge li va permetre a una parella que visitava diàriament el parc amb la seva mascota anomenada Cherry l'enterrés aquí quan aquesta va morir. La petita làpida diu "Poor Cherry. Died April 28 1881 ". No és fàcil trobar el lloc, està darrere de la Victòria Gate Lodge, adjacent al carrer Bayswater Road. Més en aquest article de l'Telegraph.

9.      Fins 1916 es podia comprar cocaïna i heroïna al taulell de Harrods

Els Magatzems Harrods venien fins i tot gift packs pensats en donar suport als nois al front durant la Primera Guerra Mundial que contenien morfina i cocaïna. Drogues que s'usaven fins i tot per coses tan comunes com refredats o nassos congestionades. Font: http://www.bbc.co.uk/

10. L’ hospital de Peter Pan

JM Barrie va obsequiar tots els drets de la seva obra Peter Pan a l'Hospital per a nens Great Ormond Street el 1929, poc abans de la seva mort en 1937. Great Ormond Street Hospital recibide totes les regalies cada vegada que una producció de l'obra es porta a terme, així com de la venda de llibres de Peter Pan i altres productes.

11. L’únic carrer on es condueix de la banda dreta

El famós Hotel The Savoy de Londres té un petit carrer d'accés on es condueix de la part dreta. A l'contrari del que s'acostuma a tota la Gran Bretanya.

12. No hi ha càpsula 13 al London Eye

Tot i que el London Eye té 32 càpsules, per raons de superstició s'han numerat de l'1 a l'33 S'ha deixat el nombre 13 per fora.

13. Imagine a Piccadilly

L'any 2002, Yoko Ono va pagar aproximadament dos-cents mil euros perquè la lletra de la cançó del seu difunt marit John Lennon, Imagine, es projectés a les pantalles de Piccadilly Circus. Per tres mesos va estar visible un avís blanc amb lletres negres que posava "Imagini all the people living life in peace" ..

14. Carrer Portugal

Sí, el famós carrer londinenc coneguda simplement com Piccadilly (és el carrer que surt de Piccadilly Circus, al costat de Regent St, cap a l'esquerra a la foto) tenia com nom: Carrer Portugal. Nomenada així en honor a el país de naixement de l'esposa de Carles II d'Anglaterra: Catalina de Bragança. A mitjan el segle 18 ja va començar a anomenar amb el seu nom actual.

15. Habitacions  de el Palau de Buckingham

El Palau de Buckingham té 775 habitacions. Inclou 19 sales d'Estat, 52 reals i habitacions dormitoris, 188 habitacions de personal, 92 oficines i 78 cambres de bany. També es compten 1.514 portes i 760 finestres.

16. El arbre de Nadal de Trafalgar Square

Cada any, els habitants d'Oslo, Noruega, ofereixen a la ciutat de Londres un avet vermell. Tradició des de 1947 que es fa com a agraïment a la gent de Londres per la seva ajuda durant la Segona Guerra Mundial. Tots els anys s'encenen els llums d'aquest arbre a la plaça Trafalgar Square.

17. Ser taxista a Londres

Per obtenir una llicència de taxi de Londres, has de demostrar que coneixes de memòria cada carrer i punt de referència a la ciutat. A aquesta prova se li diu "The Knowledge" i una persona pot trigar fins a quatre anys per dominar-la.

18. El pont oscil·lant

The woobly bridge és el sobrenom de l'Millennium Bridge, el pont de l'Mil·lenni a Londres. Va ser inaugurat l'any 2000 i va haver de tancar per reajustaments ja que trontollava quan moltes persones ho travessaven. Ja ha estat corregit el problema.

19. Jack l'Esbudellador

A Londres pots fer una visita guiada pels llocs en què el primer assassí serial reconegut cometre els seus terribles crims.

20. Andana 9 3/4

Això és un must a Londres per als fans de Harry Potter. A l'estació de Kings Cross es troba el suposat punt de partida d'l'Exprés d'Hogwarts. Una placa de metall indica: "Platform 9 ¾" i un carret d'equipatge es pot veure travessant la paret com en la història original.

I si voleu més curiositats aquí teniu algunes més en format vídeo

https://www.youtube.com/watch?v=_Ymeww1fkCY

Ja hem obert boca...ara què tal si fem un passeig pels seus carrers?

https://a-london.com/visita-virtual-a-londres/

https://www.londres.es/mapa

https://www.visitbritain.com/es/es/media/story-ideas/lugares-de-londres-que-visitar-sin-salir-de-casa

https://www.youtube.com/watch?v=bBKxn14T1jo

Què us ha semblat? Jo m’he quedat amb ganes d’anar-hi!!!


…i la propera setmana on anem? Et deixem algunes propostes

 ·         Ciutats del món: Buenos Aires

·         Llocs d’interès: Ruta pels fars de Galícia o Illa de Pasqua

 

Vosaltres decidiu! Bona setmana!









Comentaris

Publica un comentari a l'entrada