El racó dels xefs

EL RACÓ DELS XEFS

Avui us proposem refrescar-nos per dins amb una recepta senzilla, econòmica i saludable. Un gaspatxo!!

Coneixerem com fer-lo, algunes curiositats i algun segon plat per a complementar-lo

Gaspatxo

Ingredients:

1 kg de tomàquets madurs

1 pebrot verd

1 cogombre

1 ceba tendra (o mitja ceba normal)

1 gra d’all

1 llesca de pa (uns 50gr.)

Una cullerada de sal petita

2 cullerades de vinagre

3 cullerades d’oli d’oliva verge

 

 

Preparació:

1.      Rentem molt bé els tomàquets i el pebrot

2.      Tallem les hortalisses a daus

3.      Els posem en el got de la batedora (també pot servir un robot de cuina o un vas americà)

4.      Ho triturem tot fins que ens quedi una crema molt fina

5.      Afegim l’oli d’oliva i remenem de nou amb una cullera

6.      Si ho volguéssiu més líquid, hi podeu afegir aigua

7.      Ho deixem a la nevera unes 2 hores com a mínim abans de servir

8.      Remenarem abans de menjar-ho

 

 

 

 

Una proposta d’acompanyament:

Una bona recepta també molt saludable són els musclos al vapor. Tenen moltes propietats que beneficien el nostre organisme i són fàcils de fer!!

Només els has de rentar i treure les restes de fora. En una olla poses un parell de dits d’aigua i una fulla de llorer. Quan l’aigua bulli els poses dins, tapes i en uns pocs minuts veuràs que estan llestos per menjar!!

 

Els beneficis:

Tornem amb el gaspatxo!!

Et parlem, ara, dels beneficis que ens aporta per a la nostra salut:

-          Prevé els refredats

-          Frena l’envelliment

-          Augmenta les defenses

-          Ens ajuda a mantenir el pes a ratlla

-          Ens hidrats l’organisme

-          Activa i perllonga el bronzejat

Com veieu no excusa per no menjar-ne! Bo, econòmic i saludable!!

D’on prové el gaspatxo?:

El gaspatxo és original d’Andalusia, més concretament dels antics camperols i jornalers que aprofitaven el pa sec de dies anteriors i el mullaven amb aigua i el barrejaven amb tomàquet triturat amb la ma de morter. Poc a poc es varen anar introduint els altres ingredients, tot depenia del que tenien més a ma i de la regió.

 

Acostumeu a fer alguna recepta de gaspatxo?

En preneu ara que ja comença a fer calor?

Us agrada?

Coneixeu alguna variant?

Comentaris