EL RACÓ DELS XEFS
Avui us proposem refrescar-nos per dins amb una recepta senzilla, econòmica i saludable. Un gaspatxo!!
Coneixerem com fer-lo, algunes curiositats i algun segon plat per a complementar-lo
Gaspatxo
Ingredients:
1 kg de tomàquets madurs
1 pebrot verd
1 cogombre
1 ceba tendra (o mitja ceba normal)
1 gra d’all
1 llesca de pa (uns 50gr.)
Una cullerada de sal petita
2 cullerades de vinagre
3 cullerades d’oli d’oliva verge
Preparació:
1. Rentem molt bé els tomàquets i el pebrot
2. Tallem les hortalisses a daus
3. Els posem en el got de la batedora (també pot servir un robot de cuina o un vas americà)
4. Ho triturem tot fins que ens quedi una crema molt fina
5. Afegim l’oli d’oliva i remenem de nou amb una cullera
6. Si ho volguéssiu més líquid, hi podeu afegir aigua
7. Ho deixem a la nevera unes 2 hores com a mínim abans de servir
8. Remenarem abans de menjar-ho
Una proposta d’acompanyament:
Una bona recepta també molt saludable són els musclos al vapor. Tenen moltes propietats que beneficien el nostre organisme i són fàcils de fer!!
Només els has de rentar i treure les restes de fora. En una olla poses un parell de dits d’aigua i una fulla de llorer. Quan l’aigua bulli els poses dins, tapes i en uns pocs minuts veuràs que estan llestos per menjar!!
Els beneficis:
Tornem amb el gaspatxo!!
Et parlem, ara, dels beneficis que ens aporta per a la nostra salut:
- Prevé els refredats
- Frena l’envelliment
- Augmenta les defenses
- Ens ajuda a mantenir el pes a ratlla
- Ens hidrats l’organisme
- Activa i perllonga el bronzejat
Com veieu no excusa per no menjar-ne! Bo, econòmic i saludable!!
D’on prové el gaspatxo?:
El gaspatxo és original d’Andalusia, més concretament dels antics camperols i jornalers que aprofitaven el pa sec de dies anteriors i el mullaven amb aigua i el barrejaven amb tomàquet triturat amb la ma de morter. Poc a poc es varen anar introduint els altres ingredients, tot depenia del que tenien més a ma i de la regió.
Acostumeu a fer alguna recepta de gaspatxo?
En preneu ara que ja comença a fer calor?
Us agrada?
Coneixeu alguna variant?
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada