Cafè Dalgona
Bon dia xefs!
Avui us portem una recepta que està sent top trending mundial en totes les xarxes socials actualment. Us detallem com fer-la i també algunes curiositats ....
Té el seu origen a corea de Sud i és que resulta, que aquesta deliciosa beguda ha sorgit arran d'aquesta quarantena! Si, com ho sentiu, aquest cafè va ser resultat de persones que es trobaven confinades i van començar a fer vídeos batent el cafè a mà, sense utilitzar batedores.
El seu curiós nom prové de dalgona, una llaminadura de sucre coreana, a causa de la semblança en gust i aspecte, tot i que la majoria d'aquests cafès no contenen dalgona.
Vinga, aneu preparant el davantal i mans a l'obra!
Ingredients:
4 cullerades de cafè soluble
4 cullerades de sucre
5 cullerades d'aigua calenta
Elaboració
1.
Afegeix en un bol les 4
cullerades de cafè i sucre.
2. Afegeix les 5 cullerades d'aigua calenta (com més calenta millor, d'aquesta manera
ajudarà que es barregin bé els ingredients).
3. Comença a batre la barreja amb ajuda d'un batedor o forquilla, no t'aturis
fins que es formi una escuma o crema de cafè. Si ho fas amb batedor o
forquilla, aquest pas et prendrà potser alguns minuts. Si per contra ho fas amb
batedora elèctrica, et portarà uns 5 minuts.
4. Serveix en un got la llet i afegeix per sobre, la crema de cafè al teu gust.
5. I finalment, gaudeix del teu cafè!
Tip: pots afegir uns glaçons de gel per fer el teu cafè més refrescant o afegir
espurnes de xocolata o galeta. Posa-hi imaginació!
Us deixem el vídeo on mostra pas a pas com fer el cafè, per si voleu fer-li una ullada.
https://www.youtube.com/watch?v=0ECVLj4zuVQ
La cosa va de cafè avui... pel que us deixem una llista amb 25 dades curioses respecte a aquesta beguda tan famosa i consumida a tot el món.
1. És la segona beguda més consumida al món després de l'aigua.
2. S'estima que diàriament es beuen entre 1,600 i 2 mil milions de tasses al dia en el món.
3. On més cafè es beu és als països nòrdics. Espanya es troba en una posició intermèdia.
4. La saliva elimina la meitat de l'autèntic gust del cafè.
5. La paraula "cafè" ve de l'àrab "Qahhwat A el-bun", que significa "vi del gra".
6. El cafè ve de l'arbre anomenat cafeto, que arriba fins a sis metres d'altura.
7. Els efectes del cafè disminueixen quan es barreja amb llet.
8. Els grans de cafè en realitat no són grans. Són llavors de fruita.
9. El cafè té grans avantatges per a la salut (de manera moderada).
10. El cafè pot millorar el rendiment físic.
11. Està entre els productes més comercialitzats al món juntament amb la Coca Cola.
12. El cafè capuchino es diu així perquè s'associa el seu color amb el dels hàbits utilitzats
pels monjos caputxins.
13. Alguns estudis han demostrat que el consum de cafeïna pot augmentar el teu metabolisme de 3% a l'11%.
14. Brasil és el major productor de cafè; el 30,16% de la producció mundial de cafè.
15. Diuen que si poguessis emmagatzemar l'energia de crits produïts en 8 anys, 7 mesos i 6 dies, seria suficient energia per escalfar una tassa de cafè.
16. Allibera àcid gras del teixit adipós.
17. Els majors productors de cafè a Mèxic són Chiapas, Veracruz, Oaxaca, Pobla i Guerrero.
18. El 54% dels nord-americans beuen cafè cada dia.
19. Estats Units és el país que consumeix més cafè al món.
20. El 65% dels cafès es prenen en l'esmorzar.
21. A Corea i el Japó hi ha cafès de gats, establiments temàtics on serveixen begudes però en els quals la principal atracció són els gats.
22. Al Japó hi ha també un lloc on pots banyar-te i nedar en piscines de cafè, Yunessun Spa Resort.
23. I a França hi ha una cafeteria on si no dius «hola» o «si us plau» el cafè et surt més car.
24. Tot i que el cafè sol ser una beguda que es pren en els esmorzars, la millor hora per consumir cafè és de 2 a 3 hores després d'haver-nos despertat.
Què t'ha semblat aquestes dades curioses sobre el cafè? T'ha sorprès algun o ja en coneixies uns quants? Si coneixes alguna dada més que no hàgim nomenat deixa-ho en els comentaris!
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada