Confinament saludable


Una de les nostres primeres entrades del Blog la vam dedicar a la rutina. Davant la situació de confinament era inevitable que hi hagués un trancament brusc i gran de la nostra rutina. Moltes de les coses que feiem fora, o moltes de les responsabilitats que “organitzaven” el nostre dia a dia, de sobte van “desaparèixer” i teniem molt temps sense ocupar. A més a més, no hem d’oblidar el grau d’angoixa que la situació comportava…tot això potser ha trastocat el nostre dia a dia.

La rutina sempre és important però en aquests moment es feia necessària per a organitzar-nos i tenir un dia a dia ordenat. En aquest moment i poc a poc podem fer més coses i, possiblement d’aquí a no res, tornarà a engegar la normalitat…com ho farem ara? Hem de tornar a acostumar-nos a un altre ritme?...sí!...i que bé que sigui així!!

Avui l’entrada torna a estar dedicada a la rutina…però anem pas a pas…

Que és la rutina i en què ens ajuda?

Es podria dir que és l’organització bàsica que fem del nostre dia. El fet de tenir un horari regular ens ajuda tant física com mentalment.

I ara, com m’organitzo el dia?

Has de pensar en les teves necessitats físiques, com serien dormir i menjar, i aquelles activitats que tenen un horari fixe (per exemple les activitats del SRC, voluntariat, cursos…). Les primeres et donaran un horari base. Has de pensar quant t’ocuparàn i en quin moment del dia han de fer-se…

recorda escollir l’opció més saludable!!! No és recomanable anar a dormir ni molt d’hora ni molt tard, com tampoc ho és menjar només un cop al dia i fer-ho per exemple just abans d’anar a dormir. I un cop tinguis aquest horari base introdueix les activitats/responsabilitats diàries.

I ara és el moment d’afegir-ne altres que tot i que no importi gaire l’hora a la qual es realitzen, sí que han d’estar en el nostre dia a dia com per exemple l’higiene personal i les tasques de la llar.

Ja tens la base…però també és molt important afegir temps per l’oci, amics, família...

No sembla tant complicat, no?

Segur que ja ho tens present! Però, avui que entrem en Fase 1 us volem deixar un recull de mesures que cal prendre alhora de sortir de casa:

-          Posa’t la mascareta!

-          Ves a peu, sempre que sigui possible!

-          Millor dur mocadors de paper, d’un sol ús!

-          Si tusses o estornudes, fes-ho al colze!

-          Procura no pagar la teva compra amb diners en efectiu, millor la tarja!

-          Recorda de rentar-te les mans abans i després de la teva sortida al carrer

-          Si és possible, porta el gel desinfectant

-          No et toquis la cara fins que t’hagis rentat les mans

-          Mantingues la distància de seguretat amb les altres persones





I si tens dubtes o vols més informació sobre el Covid’19 pots adreçar-te a la següent pàgina de la Generalitat

 https://web.gencat.cat/ca/coronavirus/

 Ens tornem a veure la propera setmana!!












Comentaris