Confinament Saludable (18/05/2020)

CONFINAMENT SALUDABLE

Quan parlem d’activitat fisca, ens referim a tots els moviments que realitzem en la nostra rutina, amb el confinament tots hem baixat el nostre ritme diari. Ja sigui per a arribar a la parada del bus, per a passejar, per anar a comparar el pa o a visitar a algú,... fèiem una mica d’activitat física

El confinament ha estat una brusca aturada de tot moviment i exercici per petit que fos. És per això, que avui voldríem encarar la publicació cap a esbrinar com ens pot afectar tot plegat i què hi podem fer.

Si ens movem menys, gastem menys calories i pot comportar a que ens engreixem tot i menjar més o menys igual. També el poc moviment del nostre cos comporta pèrdua de força i massa muscular pel que és importantíssim que a la represa de la nostra activitat, per poca que sigui, ho fem de forma gradual.  

En una primera publicació al nostre BLOG us recomanàvem una sèrie d’exercicis físics per a fer a casa; no cal que sigui una posada en forma en tota regla! Però si una activitat suau d’estiraments o una sessió de ioga, poden ser una bona idea...

Us recomanem que ho incorporeu en el vostre dia a dia, com una tasca més per a cuidar-vos física i mentalment. Perquè no ho oblidem, estar actius físicament també és salut mental!!

En aquestes setmanes de confinament, hem estat a casa i plantejar-nos de fer exercici físic és una bona idea, però cal fer-ho poc a poc. No començar a tope el primer dia ni fer-ho tot alhora, pot ser una bona idea fer una estona al matí i una altre a la tarda.

Us posem un exemple: a mig matí després d’un esmorzar ben saludable, podem fer estiraments i exercicis que ens activin les articulacions i a la tarda podem sortir a passejar una estona (en la franja horària que ens pertoqui!!).

Aquestes setmanes estan sent una bona oportunitat per a posar-nos al dia de totes aquelles pel·lícules o sèries que tenim pendents de veure, però això suposo moltes hores asseguts a la butaca o al sofà. És important que cada hora us aixequeu i que us moveu per casa.

Estem vivint uns moments històrics, una situació que ningú esperava i que a tots i totes ens ha agafat per sorpresa, ens podem sentir desorientats i que ens costi reprendre el dia a dia. Però poc a poc, com us proposem, és una fantàstica idea per a sentir-nos millor i fer activitats que ens recompensin per dins i per fora.


Així doncs, a mode de resum:

-         No ens exigim més activitat física ara, durant el confinament. L’exercici físic no ha de durar més de 45 minuts

-         Millor repartir-ho durant el dia; una estona al matí i una altre estona a la tarda

-         No estiguis molta estona seguida assegut o asseguda al sofà de casa. Ves aixecant-te de tant en tant

-         Aquesta situació ens pot provocar neguit i angoixa, fer servir l’exercici físic per a trencar la rutina

-          Estar actius físicament ens porta múltiples beneficis, al músculs, al sistema hormonal, al metabolisme, i a la nostra salut mental!

A continuació et deixem uns enllaços amb vídeos per a que et sentis més acompanyat fent els teus minuts d’activitat física:

Si vols fer ioga, és una sessió per a iniciar-nos:

https://www.youtube.com/watch?v=1J8CRcoFekE

Si vols fer estiraments per a relaxar l’esquena:

https://www.youtube.com/watch?v=iNWz85MDq7c

Estiraments per a tot el cos:

https://www.youtube.com/watch?v=HNqOmJ7Q0s0












Comentaris