Confinament Saludable (04/05/2020)



CONFINAMENT SALUDABLE

Avui ens tornem a trobar al blog per a portar-vos consells saludables.
Durant aquestes setmanes hem vist la importància de tenir una rutina, d’estar actius i fer una mica d’exercici i de continuar amb una alimentació saludable. Avui tornem amb l’alimentació.

No sabem si a vosaltres us passa, però...quantes vegades no sabem què cuinar per dinar o sopar? O tens la sensació de que sempre menges el mateix?...tenim la solució!!!

La primera, la tradicional, és seure un dia davant d’un paper i planificar el menú de tota la setmana.
Potser en el moment de posar-t’hi fa una mica de mandra però estalviaràs temps (ho fas un cop per setmana i ja no hi has de pensar més) i diners (compraràs només allò que necessitis). A més a més, és una bona manera de tenir una visió global de la teva alimentació i així assegurar-te que tots els grups alimentaris estan presents i d’una forma proporcionada. Un cop fet només cal que facis la llista de la compra (sempre mirant abans el rebost)...i ja ho tens!!


L’altra forma que et proposem avui és que ho puguis fer a través d’internet. Per la xarxa trobaràs diferents pàgines. Nosaltres et proposem aquesta.

Aquí trobaràs per una banda un recull de receptes que pots seleccionar i un planificador amb un suggeriment de menú setmanal (esmorzar, dinar i sopar) T’expliquem breument com funciona.

PLANIFICADOR: Si piques sobre aquest apartat podràs veure una proposta de menú setmanal que inclou l’esmorzar, el dinar i el sopar. Si piques a sobre de cada plat et reenviarà a la recepta.
El que és interessant d’aquest planificador és que el pots fer a la teva mida incloent el número de persones que sou a casa, el tipus de dieta (vegetariana, lleugera...) i si tens alguna necessitat específica, és a dir si has de seguir un tipus de dieta específica per què tens colesterol, diabetis, hipertensió. Aquesta opció la pots activar en el requadre assenyalat amb una fletxa. Un cop hagis modificat les preferències segons les teves característiques et faran una proposta de menú per tota la setmana.







RECETAS: En aquest apartat trobaràs un cercador de receptes. Funciona igual que l’apartat anterior. Només cal que el modifiquis segons les teves preferències i et sortiran aquelles més adients. Aquí també pots buscar per aliment, per dieta, per tipus de plat i filtrar segons les necessitats específiques.



Tots dos apartats et donen l’opció de imprimir la llista de la compra. 

És una bona eina per organitzar-nos i per aquells moments que volen menjar coses diferents. Pensa també que pots modificar les receptes segons el que tinguis a casa o el que t’agradi més...t’animes? ...ja ens explicaràs!!





Comentaris