El racó dels xefs


Bon dia xefs!
Avui us portem un nou apartat a què anomenem
"jo trio cuidar-me".
Menjar sa no és fàcil, i més quan vivim en una societat on menjar un dònut surt més barat que una poma Que es diu aviat!


Si a això li sumes la informació contradictòria que rebem diàriament (uns diuen que això és sa, altres que no, allò que era menjar nutritiu avui és dolentíssim ...) és lògic que no sapiguem que menjar.


Per això, et donem 5 trucs per començar a menjar sa i equilibrat sense grans esforços. Per tant, avui començarem amb el primer consell!
T'animes a canviar la teva alimentació? Som-hi!


1.  Que les fruites i verdures siguin la base!

Moltes piràmides nutricionals diuen que carbohidrats i grans sencers són el primer esglaó de la teva alimentació saludable quan la realitat és una altra.

La base de la teva alimentació han de ser fruites, verdures i hortalisses, les quals t'aporten la mateixa fibra i energia que molts grans sencers amb l'extra de tenir més vitamines.

D'altra banda si no proves el verd de cap manera tampoc passa res! Doncs no es tracta de passar de 0 a 100 d'avui a demà, sinó de fixar petites metes que aniràs aconseguint.

Per exemple:

“Què et sembla com a objectiu una peça de fruita (la que tu vulguis) i una ració de verdura al dia (amanida, minestra, saltat, verdura cuita o en alguna recepta de crema)” ?

Quan ho aconsegueixis pots anar augmentant aquesta quantitat a poc a poc fins a arribar a les 3 peces de fruita i 2 racions de verdura diària.

 

Perquè aconsegueixis el teu primer objectiu et proposem aquest menú saludable, que consta de primer, segon y postra.

 Endavant, posat el davantal!

 

PRIMER PLAT: AMANIDA DE CIGRONS  

Ingredients  

Per a l’amanida
1/2 ceba
1 pebrot vermell i 1 pebrot verd (mida mitjana)
400 g de cigrons cuits
250 g de tomàquets cherry
2 llaunes de tonyina en oli o natural (de 80 g)
Olives (opcional)

Per a la salsa Vinagreta:
1 ou cuit
150 g d'oli d'oliva verge extra
50 g de vinagre de vi
sal
pebre

 

Elaboració

1.       Per preparar la salsa vinagreta, afegim en un pot petit amb tapa el vinagre, la sal i el pebre, tanquem el pot i agitem bé. A continuació afegim l'oli d'oliva verge extra, agitem de nou per unir tots els ingredients i reservem.

2.       Coem l'ou durant 11 min, retirem la pell amb cura i afegim l'ou tallat a trossets a la vinagreta, seguidament reservem.

3.       Prosseguim amb l'amanida, posem els cigrons en un bol; tallem a trossets petits el pebrot vermell, pebrot verd i la ceba tendra, introduïm al bol i barregem bé. Afegim també els tomàquets cherry tallats en 4 trossos cada tomàquet.

4.       Ara incorporem les dues llaunes de tonyina escorreguda, si us agraden les olives afegir-les en aquest moment tallades a trossets. Barregem bé tots els ingredients.

5.       Abans de servir afegim la vinagreta que hem preparat i llest!

 

SEGON PLAT: POLLASTRE AL FORN AMB ALBERGÍNIES

 

Ingredients

Per al pollastre:

1 unitat de Pollastre trossejat
3 grans d'All
2 llimones
Romero
sal
pebre negre
Oli d'oliva

 

Per a la guarnició:

Patates
1 unitat d'Albergínia
1 unitat de Pebrot vermell gran
2 unitats de Tomàquets
Pebre vermell
Oli d'oliva
All picat
1 culleradeta de Mel
Romaní

 

Elaboració

1.       En primer lloc, renta i talla en trossos les albergínies, els tomàquets i el pebrot, salant-los i posant-los en un colador perquè suïn.

2.       Després posa el pollastre a la safata de forn, salpebrant i regant amb oli d'oliva al gust.

3.       Introdueix el pollastre al forn a 200 graus.

4.       Passats uns 15 minuts, incorpora els alls tallats a làmines i rega la carn amb el suc de les llimones afegint també el romaní.

5.       Després d'esprémer el suc, es parteixen en trossos i es reparteixen per la safata del forn.

6.       Deixa el pollastre fins que estigui ben daurat, donant-li la volta de tant en tant perquè s'impregni bé amb el suc de la safata.

7.       Mentre s'enforna, prepara les patates pelant-les i tallant-les a daus.

8.       A continuació, salpebra al gust i col·loca a la safata de forn, i unta-les bé amb la barreja d'oli d'oliva, pebre vermell, all picat, romaní i mel.

9.       Quan faltin aproximadament 20 minuts, introdueix la safata al forn amb les patates, les albergínies, els tomàquets i el pebrot que també hauràs untat prèviament amb aquesta barreja fins que estiguin completament fets.

10.   I ara si, que aprofiti!

Postres

Meló

poden ser dos o tres talls.

Comentaris