La finestra







Bon dia!!



Aquest dimarts ens traslladem a Egipte! 



Ciutats fascinants, faraons, deus i jeroglífics han arribat fins als nostres dies a través de papirs, estàtues, temples i altres construccions mil·lenàries. Les més conegudes són les piràmides però el país dels faraons amaga altres monuments històrics i paratges naturals increïbles i que estem desitjant conèixer.



Comencem amb unes dades curioses?...aquí us deixem algunes…



  • Les piràmides de la Necròpolis de Gizeh, són les més famoses piràmides d'Egipte, però de fet, hi ha fins a al voltant de 140 piràmides en total.

  • La piràmide egípcia més antiga es creu que és la piràmide esglaonada de Zoser, que va ser construïda en la necròpoli de Saqqara durant l'any 2650 Ac.

  • La Piràmide de Khufu (també coneguda com a Gran Piràmide de Gizeh o la Piràmide de Kheops) és la més gran. L'altura original de la piràmide era 146,5 m, l'alçada actual és 138,8 m.

  • Fins que es va construir la Catedral de Lincoln a Anglaterra el 1311, la Gran Piràmide de Gizeh ostentava el títol de l'estructura artificial més alta del món. Va conservar el rècord durant ni més ni menys que 3.871 anys.

  • La Gran Piràmide de Gizeh és la més antiga de les Set Meravelles del Món Antic i l'última que encara existeix.

  •  Les piràmides de Gizeh són custodiades per la Gran Esfinx, l'estàtua més gran de monòlit al món. El rostre de l'Esfinx es creu generalment que representa la cara del  faraó Kefrén.

  • Totes les piràmides d'Egipte van ser construïdes a la riba oest del riu Nil, que és el lloc de la posta de sol i s'associa amb el regne dels morts en la mitologia egípcia.

  • Els antics egipcis enterraven a la seva noblesa en les piràmides amb aixovars funeraris que anaven des dels objectes quotidians als articles més cars, com joies. Creien que els morts els utilitzarien en l'altra vida.

  •  El primer arquitecte que es coneix, que va construir una piràmide, va ser Imhotep, un antic erudit egipci, enginyer i metge. Se'l considera l'autor de la primera piràmide principal, la piràmide esglaonada de Zoser.

  • Mentre que els experts generalment estan d'acord en la hipòtesi que les piràmides van ser construïdes a partir d'enormes pedres tallades amb cisells de coure de les pedreres de pedra. Però, els mètodes utilitzats per moure i posar les pedres segueix sent el tema de diversos debats i especulacions.

  • Hi va haver un intent de destruir les piràmides de Gizeh al segle XII. A el-Aziz, un governant kurd i el segon ayubí sultà d'Egipte, van intentar derrocar-les, però van haver de renunciar perquè la tasca era massa gran. No obstant això, ell va tenir èxit al malmetre la piràmide de Micerinos, on va deixar una gran ferida vertical en la seva cara nord.

  • Les tres piràmides de Gizeh estan alineades amb precisió amb la constel·lació d'Orió, que podria haver estat la intenció dels constructors perquè les estrelles d'Orió es van associar amb Osiris, el déu de la renaixença i més enllà, pels antics egipcis.

  • En contra del que s'ha pensat durant molts anys, la construcció de les piràmides egípcies no va estar a càrrec d'esclaus, sinó que van ser aixecades per treballadors assalariats. A el parer cada dia s'enviaven un total de 21 búfals i 23 ovelles per alimentar els obrers i els que morien per qualsevol motiu eren enterrats al costat de la piràmide, de manera que el mite que les piràmides van ser aixecades per exhaustes legions d'esclaus ha acabat sent només un mite

  • El simbolisme del nombre 206: Si hi ha alguna cosa que caracteritza les piràmides d'Egipte és la seva coincidència amb certes mesures i xifres que tenen molta relació entre la seva funció i la seva construcció. És el cas de la Gran Piràmide de Gizah, que va ser construïda per ser el panteó dels faraons d'Egipte. En aquest cas, la piràmide consta de 206 blocs, relacionats amb cada un dels 206 ossos que conformen el cos humà. Casualitat?

Voleu veure una mica d’aquestes espectaculars estructures?

Amb l´enllaç que teniu sota podreu accedir a visites virtuals  a temples, tombes, catacumbes, etc








A més a més, les autoritats egípcies han ideat una sèrie de visites virtuals a tombes i monuments per atendre als amants de l'antic Egipte. Cada setmana s´obrirà un nou monument  perquè puguem aventurar-nos en ell virtualment.  El primer  itinerari que tenim disponible és la  tomba de Menna.




I si després de les visites encara teniu ganes de conèixer més, us deixem l´enllaç al  documental “El viaje final en el Valle de los Reyes”.






Esperem que gaudiu amb el recorregut!!


I la propera setmana...on anem? Visitem alguna ciutat? Ens endinsarem en els seus barris, història i llocs emblemàtics.

  • París. 
  • Londres
  • Amsterdam

Escolliu l’opció que més us agradi fins aquest divendres deixant la vostra elecció als comentaris. La més valorada serà la que podreu veure el proper dimarts….també s’accepten suggeriments!!

Fins la propera setmana!!!



Comentaris

  1. Egipto...tiene mucho...
    tema...hay mucho que descubrir...requiere...
    cierta dedicación...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Amsterdam para el próximo día...???

      Elimina
    2. PUEDE SER UN BUEN LUGAR!!
      A VER SI ALGUIEN SE ANIMA A DECIR OTRA CIUDAD... SINO ADJUDICADO!!

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada