La finestra


Hola a tothom!!!
Com va anar el passeig per la història del Titànic? Interessant no?
Continuem traient el nas per la finestra? Som-hi….avui anem a l’Alhambra….espectacular!!

Aquí us deixem algunes curiositats de l’Alhambra

1. El seu nom està ple de color
L'Alhambra és un nom que procedeix de l'àrab 'a el-Hamra' que significa 'la roja'. Es va construir com una fortalesa i se li va atorgar el nom de 'fortalesa vermella' pel color de la rajola que els àrabs feien servir en aquesta època.
Hi ha una altra especulació que fa al seu nom, i és que podria ser el femení d'Abu al-Ahmar, que significa el Roig. Aquest va ser el conqueridor de terres granadines i era fàcilment reconegut per la seva barba pèl-roja. Va ser, d'altra banda, qui va manar construir l'Alhambra de Granada.

2. És un rellotge solar
És el rellotge de sol més gran de món. Es va construir amb la característica que qualsevol que visqués allà podria saber el dia que és segons com entrés el sol a les habitacions.
I l'ombra que es creés en aquestes determinaria quina hora del dia era. Així, mentre en un costat de palau les habitacions estaven a el sol, els altres estaven plenes d'ombra.

3. Per què es va fer el Pati dels Lleons?
Els lleons mai han estat un símbol per als àrabs, sinó més aviat pels romans. T'agradaria saber per què es va construir el pati dels Lleons? Doncs no ho sabem.
Hi ha moltes coses que es saben sobre aquesta meravellosa font, com que hi ha dotze lleons, la qual cosa podria significar que cada un representa a un signe de l'zodíac. Els extrems de pati estan posats en funció dels quatre punts cardinals ia més hi ha una inscripció que esmenta el temple de Salomó.
El que sí que queda clar és que la font era un ressenya de el poder que el sultà tenia, a causa de les referències que es fa al pati a la font de la vida i els quatre rius de l'paradís de què es parla en l'Alcorà.

4. Va ser testimoni d'una matança
Encara que tot sembla pau dins de l'Alhambra de Granada, aquesta va ser escenari d'una matança a la sala de Abencerrajes. Aquest llinatge era conegut per crear revoltes i ser traïdors.
Muley Hacén va descobrir a un d'ells escalant un mur per veure de forma clandestina amb la seva estimada, que era de la nissaga reial. El sultà va prendre com una ofensa imperdonable i va degollar als 36 membres principals dels abencerrajes.

5. Saps que pots conquerir Granada?
Diu la llegenda que de les quatre portes que hi ha a Granada, la porta de la Justícia és la que dóna poder per governar. No obstant això, es diu que no va existir cavaller que pogués tocar el seu cim a causa de la seva grandesa. Així que si algú pogués tocar el seu cim amb una llança, seria el nou 'sultà' de Granada.
6. Va ser la tomba d'Isabel la Catòlica
Poc tenen a veure moros i cristians, però aquí va estar el sepulcre de la reina Isabel. Es va quedar tan meravellada pel complex palatí, que va demanar ser enterrada allà en l'anonimat. No obstant això, Carles V va decidir més tard traslladar-la a la catedral de Granada.

7. Va ser lliurada, no conquerida
Boabdil es va rendir a la pressió dels cristians i va acabar cedint i 'regalant' el seu més preuat tresor. La seva mare, qui exercia les funcions de primera dama, no estava orgullosa de l'actitud del seu fill.
En la seva fugida, quan anaven prop de la ciutat per un lloc a què avui es coneix com El Sospir de l'Moro, Boabdil va sospirar a l'admirar per darrera vegada la seva preuada Alhambra de Granada i la seva mare li va recriminar d'aquesta manera: «Plora com una dona el que no has sabut defensar com un home. »

8. El monument més visitat d'Espanya.
El 2011 es va convertir en el monument més visitat d'Espanya, rebent la xifra històrica de 2.310.764 visitants.

9. Una carta d'amor amagada.
El 2013 es va descobrir l'existència d'una carta d'amor que Pepe va escriure a la seva estimada Emilia a 1921. Els treballs de documentació del Museu de l'Alhambra la van descobrir amagada en el buit d'un artesanat mudèjar d'una desapareguda església de Granada. La carta, escrita un dilluns 29 d'agost, en un paper senzill i amb pobra ortografia, explicava a Emilia que li enviarien amb un recader altra missiva al costat d'un raïm de raïms dirigit a un tal senyor Antonio. L'autor de la missiva va ser Pepe, veí del municipi de Las Alpujarras de Sorvilán.

En el següent enllaç hi podeu trobar un documental sobre la història i la restauració de l’Alhambra.


I en la pàgina Oficial, tenim un recorregut virtual, acompanyat de fotografies, de les diferents estances del conjunt monumental

I la propera setmana...on anem?
  • Museu: Van Gogh 
  • Ciutats del món: París.
  • Espais naturals amb història: Etapa del Camino de Santiago
  • Machu Picchu 
Recordeu que l’opció més valorada serà l’escollida per visitar.
I a més a més, Pedro company del SRC, ens ha enviat els següents enllaços amb els que podem visitar de forma virtual la Sagrada Família, la Casa Batlló, la Casa Milà i la Casa Museu Gaudí.





Moltes gràcies Pedro per a compartir-ho amb tots nosaltres!!

Us convidem a que compartiu qualsevol proposta o informació.

Una abraçada i a gaudir-ho!!!!!!!!!


Comentaris

  1. És molt educatiu! Així anem aprenent coses noves. Gràcies.

    ResponElimina
  2. Vimeo me pide contraseña...
    El siguiente...enlace... promocióna agencia de
    viajes...

    Machu Picchu para el próximo día...???

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pues tienes razón José Luis, no se que ha pasado.....antes se veía perfectamente, intento arreglarlo y volverlo a pasar.
      Machu Pichu pinta genial para la semana que viene :)

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada