El racó dels xefs

I AQUÍ LA PROPOSTA D’AQUEST DVENDRES!! 

ESPAGUETIS AL CURRI
Quin invent el de la pasta!!
S'elabora amb bàsics i econòmics ingredients..., la trobem fresca o seca, per tant la seva conservació és molt fàcil i duradora, es presta a les formes més diverses... i podem elaborar mil i una receptes diferents combinant-la amb altres ingredients.

Per això, avui us portem una recepta molt senzilla, però que segur us sorprendrà per la seva vistositat i el contrast de sabors, que es complementen perfectament; donant lloc a un plat original, saborós i aromàtic amb el qual sortir de la rutina.

INGREDIENTS per a 2-3 persones
 
  • 0-300 gr. d'espaguetis fins
  • 2 brics de nata per cuinar (crema de llet) de 200 ml.
  • Uns 100 ml. de llet sencera
  • 2 grans d'all
  • 2 cullerades de curri en pols 
  •  2-3 cullerades d'oli d'oliva
  • Sal
  • 1 ceba gran.

ELABORACIÓ
1.      Omple una olla amb aigua i una culleradeta d'oli i sal i posa-la a coure.
2.      Quan l'aigua estigui bullint introdueix la pasta que prefereixis: espaguetis, tallarines, cintes, llacets, etc... el que et vingui de gust! També pots utilitzar pasta fresca seguint instruccions de l'envàs (l'ocasió ho mereix). Un cop estiguin llestos els espaguetis (aprox. després d'uns 20 minuts) els coles i els mantens en repòs.
3.      Mentre es couen els espaguetis, pica all i ceba, seguidament els sofregeixes en oli d'oliva verge, i afegeixes les gambes pelades al gust.
4.      Quan canviïn una mica de color, afegeix dues culleradetes de curri en pols i una mica de sal.
5.      Remena i deixa fer uns segons.
6.      Afegeix nata (crema de llet) especial per cuinar, aproximadament la meitat de la quantitat que hagis utilitzat de nata, de llet sencera (no la tiris tota d'una vegada, reserva una mica i millor afegeix-la si veus que queda molt espès. Deixa bullir a foc suau fins que tingui la consistència que t'agradi.
7.      Finalment, prova per si necessita més sal, i aboca la salsa per sobre de la pasta o introdueix- els espaguetis en aquesta, si vols. Afegeix si t'agrada una mica de pebre mòlt i julivert picat per decorar.

Ara si, l’últim pas: a menjar! 

I PER ACABAR UN PARELL DE PROPOSTES MÉS .....

També us volem deixar un parell de receptes que les podeu veure en un vídeo i anar seguint pas a pas … una és un tipus de cuina més tradicional i l’altre es tracta d’una proposta més innovadora!!
Vinga!! Volem les vostres fotos amb els plats que us cuineu!!
Aquest és un vídeo del cuiner Carlos Arguiñano ... el coneixeu? Fa una truita de verdures que segur que ens farà venir ganes de tastar-la ... mireu, mireu,....
I també en Marc Ribas ens cuina un plat ben suculent ... es tracta d’una recepta de sempre però amb un toc que els distingeix ...

Comentaris

  1. Espagueti al curri???me habéis engañado con la foto de los espárragos!! pero tiene pintaza... aleee este finde ya se lo que toca para comer!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pues no llevo 5' buscando los esparragos, jeje

      Elimina
    2. jijji... es la primera foto!! jij

      Elimina
    3. jejejej també hi posts afegir els espàrrecs!! que per cert, està molt bons i són molt saludables ;)

      Elimina
  2. Està molt bé que penjeu receptes senzilles de fer. Gràcies.

    ResponElimina
    Respostes
    1. A l'abast de tothom... no hi ha excusa, a cuinar!!!

      Elimina
    2. aixo, això!! Eva!! que sabem que en saps!! :)

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada