El racó dels xefs


Avui toca posar-ne de nou el davantal. Ja tens la recepta pensada?... T'atreveixes a fer aquesta?... Vinga, prova-ho i ens expliques què tal ha anat als comentaris. També pots enviar-nos una foto pel whatsapp!!!. Anima't i comparteix.

EL RACÓ DELS XEFS



  RISOTTO DE CARBASSÓ I POMA

Per fer aquesta recepta de risotto amb carabassó no necessites ingredients especials. Tampoc passaràs molt de temps a la cuina. I per rematar, és sa i està boníssim.
Hi ha mil maneres de preparar l'arròs i aquesta és una de les maneres més ràpida, còmoda i deliciosa. No necessites tants passos ni ingredients com per fer una paella tradicional o caldós, tot són avantatges!
Prova-ho i no t'oblidis d'explicar-nos el resultat! 

Què necessitem?
INGREDIENTS
1 ceba mitjana
1 cullerada d'oli d'oliva
1 carabassó petit
1 poma tipus Golden
170 gr. d'arròs bomba
450 gr. de brou de verdures
50 gr. de formatge parmesà ratllat o en pols
sal
cibulet picat (opcional)
Com ho fem?

ELABORACIÓ
1.       Posa una cassola a foc mig i afegeix aproximadament una cullerada de mantega. Pica ceba fina i afegeix-la conjuntament amb uns pessics de sal. Deixa cuinar fins que quedi lleugerament feta (pochada), uns 15 o 20 minuts.

2.       Mentre es cuina la ceba, ratlla el carabassó i deixa-ho en reserva.  Posa també a escalfar el brou en un cassó. Cal que estigui prou calent per no tallar la cocció de l'arròs cada vegada que ho afegeixes al risotto.

3.       Posa l'arròs en una olla amb 1 cullerada d'oli d'oliva i una mica d’aigua (sense sobrepassar l’arròs)  i sal al teu gust. Remou freqüentment durant un parell de minuts.

4.       En aquest punt has de posar el brou, però molt a poc a poc! Afegeix un parell de cassons, remou freqüentment i espera fins que "gairebé s'assequi" per tornar a abocar una mica més. És possible que quan l'arròs estigui al punt et sobri una mica de brou, tingues-ho en compte, no has de tirar-ho tot si no cal.

5.       Al cap de 20 minuts posa tot el carabassó ratllat i la ceba i cuina una mica més fins que l'arròs quedi al teu gust (aproximadament uns 25 minuts). El risotto ha de tenir un aspecte cremós i amb els grans d'arròs sencers.

6.       Apaga el foc i afegeix la resta de la mantega i el formatge ratllat. Remou fins que s'integri i serveix immediatament.

7.       I com últim pas, a menjar!

Expliqueu-nos que us ha semblat i si us animeu pengeu els vostres plats, ens encantaria veure'ls!

Bon cap de setmana

Comentaris