El racó del xef





mes mona que mai!

fem la mona de pasqua a casa


🤤 Cara Babeando EmojiPer ser una mica previsors, us acostem una super recepta de mona de Pasqua, perquè així dilluns vinent, malgrat aquesta situació a casa, peti qui peti tindrem mona de Pasqua. A més, una mona ben particular, ja que la recepta ens ve de la Gessamí Caramés, la pastissera del "Cuines": es tracta d'una mona amb pa de pessic, amb ametlles i xocolata blanca…






Ingredients:
Cuadro de texto: Per al pa de pessic:
125gr de farina de tot ús
125gr de sucre
4 ous grans
pell ratllada de llimona o taronja (a gust)
mantega per greixar el motlle
1 cercle de paper d'enfornar de la mesura del fons del motlle.








Cuadro de texto: Per a la crema:
200 gr de nata per muntar
3 rovells d'ou
200 gr de xocolata blanca
ratlladura de 1/2 taronja o llimona (a el gust)
150 gr de mantega







Cuadro de texto: Per decorar la mona:
Ametlles laminades torrades.
Plomes, ous de xocolata, etc.






Elaboració:
1.    Hem de tenir tots els ingredients del pa de pessic a temperatura ambient. Si no ens hem recordat de treure'ls una estoneta abans de la nevera, podem submergir els ous en aigua calenta fins que es temperin.
2.    Preescalfem el forn a 180º.
3.    Preparem el motlle on farem el pa de pessic. L'engreixarem tot per dins amb mantega, posem en el fons un cercle de paper que prèviament hem retallat amb la mida adequada i el tornem a greixar per sobre de paper. Posem farina a les parets del motlle perquè no se'ns enganxi el pa de pessic i sigui més fàcil de treure del motlle.
4.    El deixem a part.
5.    Ara ens hi posarem amb el pa de pessic; batem els ous amb el sucre i també la ratlladura de taronja / llimona fins que es formi una pasta i es faci el doble de seu volum. Ha d'agafar molt aire i quedar molt esponjosa la massa.
6.    Anem integrant la farina a la barreja d'ou i sucre a poc a poc i barrejant amb una espàtula, de baix a dalt amb moviments envoltants i procurant no perdre molt aire.
7.    Un cop hem obtingut una massa homogènia, aboquem la massa en el nostre motlle preparat i al forn, en 30 minuts hauria d'estar llest.
* Però no et fiïs, cada forn és un món i cal vigilar perquè no se'ns cremi el pa de pessic. Quan vegis que està daurat punxa un ganivet per veure si està cuit per dins, si el ganivet surt net, és que el pa de pessic ja està a punt.
8.    Traiem el pa de pessic del forn i ho deixem reposar uns minuts, després el desemmotllem sobre una reixeta i el deixem acabar de refredar-se del tot. Aquest pa de pessic puja molt i després és normal que baixi una miqueta, no t'espantis, és normal.
Ara realitzarem la crema!
9.    Posem a bullir la nata durant uns 15 min.
10. Aboquem la nata sobre els tres rovells d'ou i barregem.
11. Seguidament, aboquem la barreja sobre la xocolata blanca i li afegim la ratlladura de taronja/llimona.
12. Ho barregem amb la túrmix per aconseguir una barreja més homogènia i finalment li afegim mantega.
13.   Deixem reposar la crema a la nevera.
Un cop tenim el pa de pessic i la crema, prosseguim a decorar la mona:
14.   Col·loquem el pa de pessic en una superfície plana i que ens permeti manipular-lo.
15.   Amb l'ajuda d'una pala o una màniga pastissera, cobrim tota la superfície del pa de pessic i els costats. * Dada per als llaminers: pots obrir per la meitat el pa de pessic i donar-li una capa de crema per dins. Tot al teu gust!
16.   Un cop tenim coberta la mona de nata li afegim les ametlles torrades per la part lateral del pa de pessic, de manera que queden enganxades a la crema.
I ara si, busca alguna cosa amb què decorar la teva mona, una ploma, un pollet o un ou de xocolata.
I com a últim pas, a gaudir!

Et deixem aquí baix l'enllaç del vídeo, de com fan la mona.
Anima't a fer la teva pròpia mona, decora-la com et vingui de gust i envia'ns comentaris o fotografies de com t'ha sortit!

BONA PASQUA :)

Comentaris

  1. Eso eso todo mundo a ensayar haciendo monas y el primer día que se reestablezca el SRC, todos con una... para celebrarlo... jjijij

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada