mes mona que mai!
fem la mona de pasqua a casa
Per ser una mica previsors, us acostem una super recepta de mona de Pasqua,
perquè així dilluns vinent, malgrat aquesta situació a casa, peti qui peti
tindrem mona de Pasqua. A més, una mona ben particular, ja que la recepta ens
ve de la Gessamí Caramés, la pastissera del "Cuines": es tracta d'una
mona amb pa de pessic, amb ametlles i xocolata blanca…
Ingredients:
Elaboració:
1.
Hem de tenir tots els ingredients del pa de pessic a
temperatura ambient. Si no ens hem recordat
de treure'ls una estoneta abans de la nevera, podem submergir els ous en aigua
calenta fins que es temperin.
2.
Preescalfem el forn a 180º.
3.
Preparem el motlle on farem el pa de pessic.
L'engreixarem tot per dins amb mantega, posem en el fons un cercle de paper que
prèviament hem retallat amb la mida adequada i el tornem a greixar per sobre de
paper. Posem farina a les parets del motlle perquè no se'ns enganxi el pa de
pessic i sigui més fàcil de treure del motlle.
4.
El deixem a part.
5.
Ara ens hi
posarem amb el pa de pessic; batem els ous amb el sucre i també la ratlladura
de taronja / llimona fins que es formi una pasta i es faci el doble de seu
volum. Ha d'agafar molt aire i quedar molt esponjosa la massa.
6.
Anem integrant
la farina a la barreja d'ou i sucre a poc a poc i barrejant amb una espàtula,
de baix a dalt amb moviments envoltants i procurant no perdre molt aire.
7.
Un cop hem obtingut una massa homogènia, aboquem la massa
en el nostre motlle preparat i al forn, en 30 minuts hauria d'estar llest.
* Però no et fiïs, cada forn és un món i cal vigilar perquè no se'ns cremi el pa de pessic. Quan vegis que està daurat punxa un ganivet per veure si està cuit per dins, si el ganivet surt net, és que el pa de pessic ja està a punt.
* Però no et fiïs, cada forn és un món i cal vigilar perquè no se'ns cremi el pa de pessic. Quan vegis que està daurat punxa un ganivet per veure si està cuit per dins, si el ganivet surt net, és que el pa de pessic ja està a punt.
8.
Traiem el pa de pessic del forn i ho deixem reposar uns
minuts, després el desemmotllem sobre una reixeta i el deixem acabar de
refredar-se del tot. Aquest pa de pessic puja molt i després és normal que
baixi una miqueta, no t'espantis, és normal.
Ara
realitzarem la crema!
9.
Posem a bullir la nata durant uns 15 min.
10.
Aboquem la nata sobre els tres rovells d'ou i barregem.
11.
Seguidament, aboquem la barreja sobre la xocolata blanca
i li afegim la ratlladura de taronja/llimona.
12.
Ho barregem amb la túrmix per aconseguir una barreja més
homogènia i finalment li afegim mantega.
13.
Deixem reposar la
crema a la nevera.
Un cop tenim el pa de pessic i la crema, prosseguim
a decorar la mona:
14.
Col·loquem el pa de pessic en una superfície plana i que
ens permeti manipular-lo.
15.
Amb l'ajuda d'una pala o una màniga pastissera, cobrim tota la superfície del
pa de pessic i els costats. * Dada per als llaminers: pots obrir per la meitat
el pa de pessic i donar-li una capa de crema per dins. Tot al teu gust!
16.
Un cop tenim coberta la mona de nata li afegim les
ametlles torrades per la part lateral del pa de pessic, de manera que queden
enganxades a la crema.
I ara si, busca alguna cosa amb què decorar la
teva mona, una ploma, un pollet o un ou de xocolata.
I com a últim pas, a gaudir!
Et deixem aquí baix l'enllaç del vídeo, de com fan la mona.
Anima't a fer la teva pròpia mona, decora-la com et vingui de gust i envia'ns comentaris o fotografies de com t'ha sortit!
BONA PASQUA :)
Anima't a fer la teva pròpia mona, decora-la com et vingui de gust i envia'ns comentaris o fotografies de com t'ha sortit!
BONA PASQUA :)
Eso eso todo mundo a ensayar haciendo monas y el primer día que se reestablezca el SRC, todos con una... para celebrarlo... jjijij
ResponElimina