Confinament saludable


Per què és important l’exercici físic durant aquests dies de confinament?
De tots és ben sabut que mantenir un mínim d’exercici físic és molt important sempre. Sense adonar-nos, en el nostre dia a dia fem un seguit d’activitats que impliquen moviment. Anar a comprar, venir al centre, pujar escales, passejar...són accions quotidianes que fem regularment i que ens ajuden a cuidar el nostre cos.
Durant els dies de confinament aquestes activitats s’han alterat i això pot repercutir negativament a la nostra salut. És per aquest motiu que avui fem un petit repàs dels beneficis d’evitar el sedentarisme i us proposem diferents alternatives per fer a casa.  Comencem?
Segons el Canal Salut de la Generalitat de Catalunya (https://canalsalut.gencat.cat/ca/vida-saludable/activitat_fisica/quins-beneficis-te-lactivitat-fisica/) mantenir una rutina d’exercici físic té els següents beneficis:
·         Prevé malalties: La pràctica regular d’activitat física redueix el risc de patir malalties cardiovasculars, hipertensió,  diabetis mellitus de tipus 2càncer de mama i de còlon, i demència, com per exemple l’Alzheimer. També contribueix a mantenir el pes i, per tant, ajuda a evitar el sobrepès, l’obesitat i l’aparició de malalties cròniques, com ara la hipertensió arterial i la hipercolesterolèmia
·         Millora la qualitat física i el funcionament de l’organisme: La pràctica regular d’activitat física augmenta la força, l’agilitat, la flexibilitat i la resistència cardiovascular.
·         Augmenta l’esperança i la qualitat de vida: Les persones actives viuen més anys que les persones inactives. També tenen més autonomia per realitzar les tasques de la vida diària i millor capacitat per enfrontar-se als reptes quotidians.
·         Ajuda a dormir millor: Les persones físicament actives dormen millor que les persones inactives. L’activitat física ajuda a disminuir l’insomni i altres trastorns del son.
·         Millora la salut mental: Ser una persona activa millora l’estat d’ànim, redueix l’estrès i ajuda a combatre l’ansietat i la depressió.
·         A més, tot l’organisme en surt beneficiat:
-  Cor. Afavoreix un cor saludable i redueix el risc de patir malalties cardíaques, embòlies, diabetis i hipertensió arterial.
Artèries. Ajuda a mantenir-les flexibles i sanes.
- Articulacions. En preserva la funció i enforteix els músculs i els ossos. Redueix el dolor de l’artritis.
                 - Redueix el risc d’osteoporosi i caigudes.
- Sistema nerviós. Contribueix a mantenir-lo en bona forma. 

Mantenir una rutina d’activitat física durant els dies de confinament ens ajudarà a millorar i reforçar el sistema immunitari i d’altra banda a enfortir els neurotransmissors, encarregats de regular la dopamina i la serotonina al cervell, substàncies que ajuden a calmar el nostre cervell.

Tot són beneficis...però com ho podem fer?
Podem caminar per casa durant 30 minuts, fer repeticions (entre 10 i 15) aixecant-nos de la cadira o del sofà, fer petits estiraments com ara moviments amb els canells, colzes, espatlles, cintura, genolls i turmells. Ben fàcil i en 30 minuts ja ho tenim fet.
També podem aprofitar les diferents opcions que tenim a la televisió o internet...aquí us deixem uns exemples.
·         Muevete en casa, programa de TV2 de 9 a 9,30. En el següent enllaç trobareu tots els vídeos
·         Pilates
·         Yoga

També us deixem uns vídeos molt interessants que ens ha fet arribar la Sacra

Moltes gràcies Sacra!!!
Doncs ja no tenim excusa...cuida’t!!!

Comentaris