Bon dia!!

Bon dia a tothom!!

Com anem? Preparats per un dia més?...vinga que avui us portem alguna sorpresa….

En el Blog hi trobareu la Relaxació per a tenir un moment per nosaltres i treure el millor. També el Trencaclosques per mantenir activa la nostra ment…i dimecres és dia de Paraules

Des del Bon dia volem aprofitar per endinsar-nos una mica en la cultura popular catalana. Aquí van les nostres propostes….

…primer us deixem un joc molt antic, que podem fer a casa. La Morra…us sona? Segur que heu jugat alguna vegada...us deixem com fer-ho i un reportatge de TV3




...continuem amb la cultura popular. Ballem? Segur que coneixeu a algú del SRC que balla Sardanes. L’Esther ens recomana que mirem aquests vídeos i que practiquem a casa...i quan tornem...feu una demostració ;)
En aquesta pàgina es mostra una varietat de passos de la Sardana, coneguts com a punts lliures. Qui diu que la sardana és avorrida? Són passos inventats per la colla mantenint el  compàs i la música.



https://www.youtube.com/watch?v=crOUjc3lfz0 - colla Mare Nostrum campiona d'aquesta modalitat els últims anys...a veure si reconeixeu a algú?

...més tradicions...castells...impressionants. La Marina ens fa arribar aquests vídeos que ens apropa una miqueta més a aquesta tradició.


https://www.youtube.com/watch?v=p3y7go0wZWQ&feature=youtu.beCastells, patrimoni immaterial de la humanitat




...i com sempre acabem amb música. El grup de música tradicional  Corrandes són Corrandes a partir del encàrrec que li ha fet el Centre Artesà Tradiciunarius (CAT) ha elaborat una versió de la típica cançó partisana (Bella Ciao) parlant sobre el moment que estem vivint ara mateix! Penseu que a Itàlia aquesta cançó fa més de 100 anys que es canta i és tot un himne que ara mateix es canta a moltíssims balcons aquest dies de confinament. Esperem que us agradi!




…us sóna algú?

Esperem que tingueu un gran dia!!!

Fins demà!!

Comentaris