Confinament Saludable


Benvinguts a una nova publicació de CONFINAMENT SALUDABLE!




Aquests dies poden ser especialment delicats i el canvi d’hora pot ser que ens alteri una mica els nostres horaris. Com us dèiem és essencial que mantinguem unes rutines  i una planificació per a cada dia.






A veure què us sembla aquesta proposta!!



Desperta’t: molt millor que sigui cada dia a la mateixa hora, posa’t el despertador!


Dutxa’t: mantenir una bona higienes és essencial sempre! però ara més que mai!! 


Vesteix-te: fes-ho!! no s’hi val estar amb el pijama posat!! 


Esmorza: tingues present de fer un bon esmorzar però saludable!! Per exemple: un cafè amb llet, una torrada amb pernil dolç i formatge fresc.


Posa’t guapa i guapo!: Renta’t les dents, pentinat, afaitat si cal, posa’t crema i si vols fins i tot maquilla’t per veure’t el millor possible.


Posa guapa la casa: fes el llit, recull la roba, recull la cuina….i obre finestres per ventilar la casa. De tant en tant, fes una neteja més de mobiliari, terra, lavabo….i no t’oblidis de canviar els llençols i de fer rentadores.


Pensa què menjaràs durant el dia: un cop ho tinguis decidit revisa si tens tot el que necessites i si cal anar a comprar. Potser no cal que baixis avui….però si veus que et falta alguna cosa posa-ho a la llista.


Planifica’t el dia: pensa el què vols fer, com ho faràs, en quin moment del dia ho faràs... Més avall te’n donem idees ...


Fes alguna activitat del BLOG o més d’una!!  la que més t’agradi!! i comenta-la!!


Fes aquella activitat que t’hagis proposat per fer durant el matí.


A dinar!!: pots preparar el dinar, no oblidis de parar taula i que l’àpat tingui un aspecte que et faci venir salivera … ara tenim més temps per cuinar … treu el xef que portes dins!!


Sofing!: també et pots permetre descansar una estona fent aquella activitat que t’agrada de relax o veure la TV ….


Activa’t una altra vegada...intenta fer alguna activitat per tal de que la tarda es faci amena.


20h...tens una cita amb tots els veïns i veïnes (veus perquè t’has de vestir?)...surt al balcó i aplaudeix a tothom que està fent possible tirar endavant...però reserva’t uns aplaudiments per tu mateix….perquè amb la teva constància tu també ho fas possible...ole tu!!!


Prepara’t el sopar


Posa’t el pijama i renta’t les dents

I a l’hora de sempre, a dormir!! però no oblidis de posar el despertador, que demà serà un nou dia i cal seguir cuidant-nos!!







Et donem unes propostes amb activitats que pots fer a casa mateix!!

  • Consulta el BLOG del SRC (https://blocsrc1.blogspot.com/): cada dia tindràs diferents propostes per a poder fer durant el dia….i no t’oblidis de posar comentaris
  • Pots fer alguna trucada a un familiar, amic... i inclús podeu quedar per a una videotrucada! L’Skype, el Hangouts, el Duo, el WhatsApp,... són aplicacions que et donen aquesta opció!

  • Estona de lectura: tria el que més et vingui de gust. Des d’un llibre que tinguis al prestatge, revistes online, premsa….però cuida’t i no t’excedeixis amb l’actualitat. Si no trobes cap llibre per casa que et motivi pots fer servir la biblioteca virtual. El servei està disponible a http://catalunya.ebiblio.cat/ . També hi pots accedir descarregant l’aplicació eBiblio Catalunya. Aquí no només hi trobaràs llibres, també còmics, música i pel·lícules. Hi accediràs amb el número del teu carnet de la biblioteca.
  • Si tens plantes és un bon moment per cuidar-les … en aquest enllaç trobaràs un vídeo que t’explica com fer-ho de forma senzilla: https://www.youtube.com/watch?v=gwaDsOlqpc8
  • Ordena armaris, redecora casa teva, arregla allò que vas posposant… tots tenim un armari que ens hi hem de posar però…. ara és un bon moment!!
  • Si tens alguna afició fes-ho: toca algun instrument, fes un puzle, alguna manualitat, crea un BLOG ;) ... deixa córrer la teva inspiració!!
  • Escolta música: pots recuperar música del passat i descobrir nous grups i sons...Si no en tens a casa sempre pots buscar per YouTube: https://www.youtube.com/ 
  • Exercici físic: hi ha moltes propostes a la xarxa, pots animar-te a fer una estona de Ioga o Pilates o Gimnàstica suau o  Zumba ... aquest és un bon moment!! https://www.youtube.com/ 
  • Veure pel·lícules i series...aprofita que ara hi ha moltes disponibles de forma gratuïta a la xarxa
  • Pots jugar a algun joc de taula o a les cartes! … has provat mai de fer un solitari amb la baralla espanyola? o has fet una brisca? De ben segur que a la Xarxa podràs trobar-hi les instruccions! 
  • També pots prendre el sol al balcó o per la finestra ... recorda! És una font de vitamina D!!

Aprofita aquest temps per a fer coses que t’omplin...i explica’ns que és el que més t’agrada fer!!

Comentaris

  1. Ja vaig per l'activitat del blog ... després prepararé el dinar ejejejejeje

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada